Fastelavensboller
Prøv en sunnere versjon av de tradisjonelle fastelavensbollene fylt med krem. Disse smaker helt fantastisk og blir en klar favoritt både for store og små.
Ingredienser:
(12 boller)
- 50 g ekte smør
- 80 g mager kesam
- 1 pk tørrgjør
- 2 dl lettmelk
- 100 g sukrinmelis
- 1 ts kardemomme
- 1 egg
- 50 g fiberfin
- 50 g mandelmel
- 300 g speltmel (tilsett mer ved behov)
Krem:
- 1 ss sukrinmelis
- ½ vaniljestang | evt. Vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
Slik gjør du:
- Smelt smøret i en kjele, tilsett melk og sukrinmelis. Sett så kjelen til side.
- Visp inn tørrgjær når blandingen har blitt fingervarm (37 grader).
- Rør inn kardemomme og kesam.
- Ha blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett fiberfin og mandelmel før du litt etter litt tilsetter speltmelet til deigen blir smidig.
- La deigen heve lunt i ca. 1 time (til dobbel størrelse).
- Sett stekeovnen på 200 grader. Trill ut bollene og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate. La bollene etterheve lunt til de får dobbel størrelse (ca. 30 min).
- Stek bollene midt i ovnen til de får en gyllen farge. Avkjøl på rist.
- Ha sukker og vaniljesukker i fløten , og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet. Ha en teskje sukkerfritt syltetøy sammen med kremen.
Bruk ett pisket egg til å pensle bollenes overflate.
Sikt sukrinmelis (melisdryss) over bollene før servering.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no