Havregrøt
10 min
Havregrøt har vært trofast ved frokostbordet siden 1900-tallet. Havregryn består av 100% fullkorn som tilfører oss kostfiber og et jevnt energinivå. Grøten er sunn, rask og kan kombineres og varieres på utallige måter.
Oppskrift 2 personer:
- 1,5 dl havregryn (60 g)
- 2 dl skummet melk
- 2 dl vann
- En klype salt
Forslag tilbehør:
- Bær
- Frukt
- Nøtter
- Kanel
- Syltetøy
- Rosiner
- Søtningsmiddel
Slik gjør du:
- Kok opp havregrynet i en kjele sammen med 2 dl vann.
- Når grøten koker, hell melken i. (Tilfør den mengden melk som trenges. Jo lengere grøten koker desto mykere blir den).
- Rør godt under hele koketiden slik at grøten ikke brenner seg.
- Server med ønsket tilbehør.
Du kan også koke havregrøten i mikrobølgeovnen i ca. 2-3 minutter.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no