10 ting du ikke tenkte på
kjøkkentipsene du ikke tenker over eller vet om.
1. Ikke lagre løken i pose. ( da blir den muggen, fordi den ikke tåler det klamme klima)
2. Skarpe kniver. Gjør matlagingen enklere og du unngår skader ved å slippe å tilføre så mye kraft til kniven.
3. Rist krydderet i en stekepanne før bruk. Da fremmer du ekstra aromaer i krydderet.
4. Unngå at deigen klistrer seg til fingrene med å smøre hendene inn med olje.
5. Knips på rundstykkene under stekingen, har de en hul lyd er de ferdig!
6. Ikke krydre eggretter med salt før mot slutten av matlagingen, ellers ødelegger du teksturen i eggene.
7. Knus hvitløksfeddene med langsiden på kniven og ta enkelt av skallet på løken.
8. Bruk en fuktig klut og legg den under fjøla når du skjærer grønnsaker, da unngår du at fjøla sklir.
9. Prøv å tilsett gulrøtter i gryteretter isteden for sukker, det gir gryten en søt smak.
10. Riv bananklyngene fra hverandre til separate bananer og de holder 50% lenger.