Brokkoli
Supergrønnsaken brokkolien smaker ikke bare fantastisk, men er i tillegg supersunn og har mange bruksområder i matlagingen!
Supergrønnsaken
Supergrønnsaken brokkoli er ikke bare god å spise, men har i tillegg mange positive effekter på helsen. Den inneholder proteiner, vitaminer, mineraler, fiber, jern, kalsium og viktige antioksidanter for kroppen. Brokkolien inneholder rikelige mengder med A og B vitamin, samtidig som den inneholder faktisk dobbelt så mye C-vitamin enn appelsinen!
Noen av de mest gunstige stoffene til brokkolien er allikevel klorofyll og sulforafan. Forskning viser at disse stoffene kan redusere faren for infeksjoner i magesekken, motvirke magekreft, tykktarmkreft, prostatakreft og hindre tette blodårer. Nye studier viser også at brokkolien kan ha en effekt på å reparere skader forårsaket av et høyt blodsukker, samt forebygge demens og depresjon.
Brokkolien er også kaldt aspargeskål som er en kålplante som stammer fra Italia. Navnet kan komme fra at smaken på stilken kan minne litt som asparges. Den er faktisk den beste delen på hele brokkolien og er rik på næring, samtidig som den har en søt smak i seg. Brokkolien bør lagres kaldt og pakkes i plast for at den skal holde seg best mulig. På grunn av dens mange bruksområder har den blitt en viktig del av den norske matkulturen.
Hva kan denne supergrønnsaken brukes til?
Supergrønnsaken har mange utnyttelsesområder innen matverdenen og smaker godt som tilbehør, suppe, salat, wok og som en snack i seg selv. Den kan også tilberedes på mange måter. Brokkolien kan kokes, stekes eller bakes. Dette gir en variasjon av smak og viser de mange bruksområdene for denne supergrønnsaken.
Slik koker du brokkoli
- Skjær av enden av stilken.
- Skrell brokkolien med en skreller.
- Skjær den opp.
- Kok opp vann.
- Sett vannet til siden og la brokkolien trekke i 3 minutter.
Relaterte oppskrifer

Brokkolisuppe

Vegetarwok
