Lær deg å woke
Tipsene og triksene du bør kunne for en vellykket wok.
- Bruk en panne som tåler høy varme og som gjerne har høye kanter, slik at ikke alt faller ut av pannen når du woker.
- Kutt ferdig alt av grønnsaker og kjøtt før du begynner.
- Bruk høy varme på pannen.
4. Stek kjøttet til det får en gylden farge. Ta det så ut og legg det i en skål før du tilsetter grønnsakene. Når grønsakene har et par minutter ignen, ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett sausen.
5. Bruk egne woksauser som vil gi den en ekstra piff.
6. Bruk olje som tåler høy varme (Eks: rapsolje, maisolje)
7. Ikke wok for store porsjoner av gangen, heller gjør det i flere omganger eller med flere panner. Da blir grønnsakene mer sprø og saftige.
8. Server wok umiddelbart etter steking.
9. Wok rester av andre matvarer du finner i kjøleskapet, det er bare fantasien som setter grenser.
Oppskrifter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no