Lær deg å woke
Tipsene og triksene du bør kunne for en vellykket wok.
- Bruk en panne som tåler høy varme og som gjerne har høye kanter, slik at ikke alt faller ut av pannen når du woker.
- Kutt ferdig alt av grønnsaker og kjøtt før du begynner.
- Bruk høy varme på pannen.
4. Stek kjøttet til det får en gylden farge. Ta det så ut og legg det i en skål før du tilsetter grønnsakene. Når grønsakene har et par minutter ignen, ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett sausen.
5. Bruk egne woksauser som vil gi den en ekstra piff.
6. Bruk olje som tåler høy varme (Eks: rapsolje, maisolje)
7. Ikke wok for store porsjoner av gangen, heller gjør det i flere omganger eller med flere panner. Da blir grønnsakene mer sprø og saftige.
8. Server wok umiddelbart etter steking.
9. Wok rester av andre matvarer du finner i kjøleskapet, det er bare fantasien som setter grenser.
Oppskrifter

Vegetarwok
Stekte grønnsaker er raskt, sunt og ikke minst godt! Lag også dine egne varianter og prøv deg frem.

Kyllingwok

Brokkoli
Supergrønnsaken brokkoli er ikke bare god å spise, men har i tillegg mange positive effekter på helsen. Den inneholder proteiner, vitaminer, mineraler, fiber, jern, kalsium og viktige antioksidanter for kroppen.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no