Stek den perfekte biffen
Lær å steke biffen som en mesterkokk!
1. Ta biffen ut av kjøleskapet minimum 20 minutter før steking. Steker du en biff som er kald på innsiden, blir den overstekt på utsiden.
2. Før steking strøs krydderet over biffen, og restene som havner på fjølen «moppes» opp med biffen.
3. Stek alltid biffen i en varm panne, slik at du steker kjøttet og ikke koker det.
4. Når det begynner å ryke av pannen, tilsettes en liten dash olje og biffen legges i pannen.
5. Bruk en kjøttklype til å snu kjøttet forsiktig (stikker du i kjøttet, mister det sine saftige smaker).
6. Kjøttet stekes 2,5-3 minutter på hver side, og snu helst kjøttet bare en gang i pannen!
7. Sett biffen opp på kanten av pannen, slik at den også blir stekt på sidene.
8. Knus litt hvitløk og dryss over. Det gir en perfekt smak til kjøttet.
9. Tilsett litt ekstra olje og ønskede urter, legg pannen på skrå og bruk en skje til å spe litt av oljen over kjøttet. Da får kjøttet med seg alle de gode aromaene.
10. Ta kjøttet av pannen og la det hvile i ca. 10 minutter.