Tips til vedlikehold av kjøkkenutstyret
8 tips til hvordan du kan vedlikeholde kjøkkenutstyret ditt
Beskytt knivene
Kjøp en knivblokk, et knivetui eller en magnetisk knivholder for oppbevaring av knivene dine. De kan også oppbevares i et kjøkkenhåndkle for å unngå slitasje på knivbladet. Da øker holdbarheten på knivene og du vil ha en skarpere kniv over lengre tid.
Vask pannen
Har det brent seg fast mat i pannen eller kjelen? Kok opp vann med en spiseskje vaskemiddel og la det småkoke i noen minutter. Da løsner det brente seg og du slipper å skrubbe for å fjerne restene fra pannen.
La utstyret avkjøles etter steking
La panner og ildfaste former ligge til avkjøling etter bruk i høye temperaturer. En panne eller form med høy kjernetemperatur vil bli ødelagt i kontakt med kaldt vann.
Fukt trefjøer
Smør trefjøler inn med olje en gang i måneden for å unngå uttørking.
Jernpanner
Smør jernpanner med matolje med jevne mellomrom for rengjøring av pannen. Aldri bruk såpe. Skyld de godt med varmt vann etter bruk.
Trekjevler
Vask aldri trekjevler med vann, men rengjør de med en våt klut og la de tørke av seg selv. Da holder kjevlen lenger og du slipper råtningsprosessen.
Stekeovn
Rengjør stekeovnen med jevne mellomrom, da blir den enklere å vedlikeholde.
Kjøkkenvifte
Ikke glem å rengjøre kjøkkenviften. Det samler seg fett i filteret som kan ta fyr.