Korn og bakst
Hvilke typer mel, pulver og ingredienser trenger du til baksten?
Havregryn
Havregrynet består av 100% fullkorn, som tilfører oss rikelig med kostfiber og viktig energi. Havre inneholder også melkebakterien fenolisk syre som bringer svært gode helseeffekter til kroppen. Havregryn har et stort bruksområde og kan utnyttes som gryn, i grøtform og kvernes til mel. På grunn av de mange bruksområdene har havregryn blitt en viktig ingrediens og en vare som bør være på kjøkkenet. Brukes ofte i bakst, tilbehør og kan spises som de er.
Egg
Egget er svært næringsrikt og gir oss en metthetsfølelse som varer lenge. Det inneholder mange vitaminer og mineraler, er proteinrikt, gode mengder med jern , kan redusere betennelsestilstander og inneholder D-vitamin som er viktig for opptak av kalsium. Egg har mange bruksområder, det kan kokes, stekes, brukes som tilbehør, være hovedingrediens i mange retter og er også en viktig ingrediens i bakverk, sammen med mange andre oppskrifter.
Mandelmel/ sesam-mel/ peanøttmel / FiberFin/ kokosmel
Disse meltypene har lite påvirkning på blodtrykket, få karbohydrater, høyt proteininnhold og inneholder vitaminer, fiber og antioksidanter. Melet brukes i baking og i en rekke retter som direkte erstatning for hvetemelet. De er glutenfrie som gjør det til en perfekt erstatning for allergikere.
Tips: Kokosmel suger til seg væske på grunn av fiberne, så bruk en mindre mengde enn du ville gjort med et annet type mel. Kan brukes i bakst og brukes mye i proteinbakst (barer, kake, osv).
Bakepulver
Brukes som hevemiddel i mange kakeoppskrifter og er derfor essensiell i bakingen.