Meieriprodukter
Hvilke meieriprodukter burde man ha for å spise sunt? Hvilke helsemessige fordeler har de sunne alternativene?
Melk
Melk gir kroppen mange næringsstoffer for kaloriene, B2 og B12 vitamin, protein, 70% av kalsium inntaket til nordmenn kommer fra melk og sammen med fosfor bygger kalsiumet opp skjelettet. Melken nytes som drikke til maten, men er også en viktig ingrediens i en rekke retter.
Cottage cheese (mager)
Cottage cheese er en mager ferskost, som ikke er tilsatt sukker og er proteinrik. Den egner seg svært godt til mange matretter, fordi det gir en fyldig og saftig smak og kan brukes som en nøkkelingrediens i bakst. Cottage cheese er et kalorifattig produkt og tilfører maten ekstra proteiner.
Kesam (mager)
Kesam er en ferskost som inneholder lite fett, salt og er proteinrik. Kesam egner seg svært godt til dressinger og dip, og er en hovedingrediens i mange enkle og gode dressinger.
Mager vaniljekesam
Kesam med mager vanilje er nærmest fettfri og gir en god mengde med proteiner. Den egner seg svært godt til mange oppskrifter og brukes ofte som en hovedingrediens i sunne desserter. Den er god som tilbehør til frukt, bær og kaker, men kan også nytes alene.
Yoghurt naturell/ greskyoghurt
Yoghurt naturell/gresk inneholder lite fett og ikke tilsatt sukker. Brukes gjerne i dressinger og kan også spises som et mellommåltid med ønsket tilbehør.