EPLEKAKE
50 min
Den krydrete eplekaken uten sukker som er enkel å lage og god på smak. Perfekt som tilbehøret til kaffen og kan serveres sammen med vaniljesaus og nøtter.
Ingredienser:
- 50 g kokosmel og 30 g havremel (bytt gjerne havremelet ut med 30 g mandelmel om ønskelig)
- 2 egg
- 60 g sukrin
- 50 g sukrinmelis
- 130 g mager kesam
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- ½ – 1 ts kardemomme
- 1 ts vanlig vaniljepulver
- 0,5 dl vann
- 2 epler
- 1 ts kanel
- 2 ss sukrin melis
Slik gjør du:
- Pisk egg, sukrin og sukrinmelis til eggedosis med miksmaster
- Blan kesamen forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott og tilsett så tørrvarene. Bland dette godt sammen slik at du får en røre uten klumper mens du tilsetter vannet.
- Hell så røren over på ønsket form med bakepapir.
- Kutt eplene i passe store båter og putt de i en blank plastikkpose sammen med kanel og sukrin. Lukk posen og rist eller «kna» forsiktig slik at dette blander seg med eplene.
- Legg så eplene forsiktig ned i deigen og la kaken steke i 15-20 minutter mindt i ovnen på 175 grader. Avkjøl før servering.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no