EPLEKAKE
50 min
Den krydrete eplekaken uten sukker som er enkel å lage og god på smak. Perfekt som tilbehøret til kaffen og kan serveres sammen med vaniljesaus og nøtter.
Ingredienser:
- 50 g kokosmel og 30 g havremel (bytt gjerne havremelet ut med 30 g mandelmel om ønskelig)
- 2 egg
- 60 g sukrin
- 50 g sukrinmelis
- 130 g mager kesam
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- ½ – 1 ts kardemomme
- 1 ts vanlig vaniljepulver
- 0,5 dl vann
- 2 epler
- 1 ts kanel
- 2 ss sukrin melis
Slik gjør du:
- Pisk egg, sukrin og sukrinmelis til eggedosis med miksmaster
- Blan kesamen forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott og tilsett så tørrvarene. Bland dette godt sammen slik at du får en røre uten klumper mens du tilsetter vannet.
- Hell så røren over på ønsket form med bakepapir.
- Kutt eplene i passe store båter og putt de i en blank plastikkpose sammen med kanel og sukrin. Lukk posen og rist eller «kna» forsiktig slik at dette blander seg med eplene.
- Legg så eplene forsiktig ned i deigen og la kaken steke i 15-20 minutter mindt i ovnen på 175 grader. Avkjøl før servering.
Anbefalte retter

Gulrotkake
Deilig gulrotkake toppet med krem og hakkede mandler. En sunnere variant av en av folkets favoritter.

Havregrynskake
Ønsker du et alternativ til havregrøten? Da er denne kaken av havregryn perfekt til frokost eller som et mellommåltid. Den kan også nytes som en dessert og er rik på både næring og energi.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no