Fastelavensboller
Prøv en sunnere versjon av de tradisjonelle fastelavensbollene fylt med krem. Disse smaker helt fantastisk og blir en klar favoritt både for store og små.
Ingredienser:
(12 boller)
- 50 g ekte smør
- 80 g mager kesam
- 1 pk tørrgjør
- 2 dl lettmelk
- 100 g sukrinmelis
- 1 ts kardemomme
- 1 egg
- 50 g fiberfin
- 50 g mandelmel
- 300 g speltmel (tilsett mer ved behov)
Krem:
- 1 ss sukrinmelis
- ½ vaniljestang | evt. Vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
Slik gjør du:
- Smelt smøret i en kjele, tilsett melk og sukrinmelis. Sett så kjelen til side.
- Visp inn tørrgjær når blandingen har blitt fingervarm (37 grader).
- Rør inn kardemomme og kesam.
- Ha blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett fiberfin og mandelmel før du litt etter litt tilsetter speltmelet til deigen blir smidig.
- La deigen heve lunt i ca. 1 time (til dobbel størrelse).
- Sett stekeovnen på 200 grader. Trill ut bollene og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate. La bollene etterheve lunt til de får dobbel størrelse (ca. 30 min).
- Stek bollene midt i ovnen til de får en gyllen farge. Avkjøl på rist.
- Ha sukker og vaniljesukker i fløten , og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet. Ha en teskje sukkerfritt syltetøy sammen med kremen.
Bruk ett pisket egg til å pensle bollenes overflate.
Sikt sukrinmelis (melisdryss) over bollene før servering.
Anbefalte retter

Amerikanske pannekaker
Amerikanske pannekaker må ikke nødvendigvis være proppet med kalorier. Prøv disse sunne og velsmakende pannekakene fulle av energi. Dette blir fort en frokostfavoritt!

Havremuffins
Nyt ferske og sunne havremuffins til frokost eller dessert. De er fylt med viktige næringstoffer, energi og kostfiber som gir deg et jevnt energinivå utover dagen.

Havregrynskake
Ønsker du et alternativ til havregrøten? Da er denne kaken av havregryn perfekt til frokost eller som et mellommåltid. Den kan også nytes som en dessert og er rik på både næring og energi.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no