Gulrotkake
50 min
Den deilige gulrotkaken toppet med krem og hakkede mandler. En sunnere variant av en av folkets store favoritter.
Ingredienser:
- 200 g gulrøtter
- 2 egg
- 2 dl havregryn
- 1 dl kokkosmel
- 120 g kesam
- 1 ss sukrin gold
- 4 ss natreen/sukrin
- 30 g sukrinmelis
- 1ts vaniljesukker
- 1ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- Hakkede mandler
Topping:
1 pk 200 g philadelphia
150 g sukrinmelis
Slik gjør du:
- Skrell gulrøttene og hakk de i små biter.
- Bland alle ingredisene sammen i en blender og kjør dette til en klumpfri røre.
- La kaken svelle i 10-15 minutter, mens du forvarmer ovnen på 180 grader.
- Hell røren over i en smurt form og stek gulrotkaken i ca 15 minutter.
- La kaken avkjøle før servering og smør på toppingen.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no