Gulrotkake
50 min
Den deilige gulrotkaken toppet med krem og hakkede mandler. En sunnere variant av en av folkets store favoritter.
Ingredienser:
- 200 g gulrøtter
- 2 egg
- 2 dl havregryn
- 1 dl kokkosmel
- 120 g kesam
- 1 ss sukrin gold
- 4 ss natreen/sukrin
- 30 g sukrinmelis
- 1ts vaniljesukker
- 1ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- Hakkede mandler
Topping:
1 pk 200 g philadelphia
150 g sukrinmelis
Slik gjør du:
- Skrell gulrøttene og hakk de i små biter.
- Bland alle ingredisene sammen i en blender og kjør dette til en klumpfri røre.
- La kaken svelle i 10-15 minutter, mens du forvarmer ovnen på 180 grader.
- Hell røren over i en smurt form og stek gulrotkaken i ca 15 minutter.
- La kaken avkjøle før servering og smør på toppingen.
Anbefalte retter

Eplekake
Den krydrete eplekaken uten sukker som er enkel å lage og god på smak. Perfekt som tilbehøret til kaffen og kan serveres sammen med vaniljesaus og nøtter.

Havregrynskake
Ønsker du et alternativ til havregrøten? Da er denne kaken av havregryn perfekt til frokost eller som et mellommåltid. Den kan også nytes som en dessert og er rik på både næring og energi.

Amerikanske brownies
Prøv en sunn variant av den populære amerikanske browniesen. Nyt den som en dessert med god samvittighet eller unn deg den som noe ekstra godt i hverdagen.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no