Kokosboller
20 min/3 timer
Hjemmelagde kokosboller uten tilsatt sukker smaker fantastisk! De er luftige, porøse og trukket med sjokolade, noe som gjør de til den perfekte helgkosen.
Ingredienser:
- 3 eggehviter
- 4 gelantinplater
- 3 toppede ss med sukrin melis
- 3 ss vann
Topping:
- 2 dl kokosmasse
- 100 g mørk sjokolade(70%) /sukkerfri sjokolade
Slik gjør du:
- Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i en kjele.
- Stivpisk eggehvitene og bland inn sukrinmelis.
- Hell det kalde vannet ut av kjelen og tilsett 3 ss vann som kokes opp sammen med gelantinen.
- Vend gelatinplatene inn med eggehvitene og rør dette godt sammen.
- Ha eggblandingen i en brødpose og klipp av en liten del av hjørnet på posen. Lag små topper på et bakepapirkledd fat eller tallerken, og form de til små kuler med en skje. Sett kaldt i ca 30 minutter (gjerne over natten).
- Smelt sjokoladen i et vannbad eller i microen og dypp en og en kokosbolle i sjokoladen forsiktig med en gaffel. Du kan også bruk en skje for å helle over med sjokolade til hele bollen er dekket og til slutt strø over med kokos.
- Oppbevar de i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.
Anbefalte retter

Kokosmakroner
Prøv noen sunne og smakfulle kokosmakroner med lavt kaloriinnhold. Oppskriften er veldig enkel og lite tidkrevende. Passer perfekt i en hektisk julestri hvor du ønsker å unne deg noe ekstra godt.

Marsipankuler
Marsipan hører julen til! Prøv denne sunne varianten rullet i kakao. De smaker fantastisk og er svært enkle å lage.

Pepperkaker
Pepperkaken er smaken av jul. Prøv den sunnere varianten av pepperkakene som er sprøe og gode på smak!
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no