Kokosboller
20 min/3 timer
Hjemmelagde kokosboller uten tilsatt sukker smaker fantastisk! De er luftige, porøse og trukket med sjokolade, noe som gjør de til den perfekte helgkosen.
Ingredienser:
- 3 eggehviter
- 4 gelantinplater
- 3 toppede ss med sukrin melis
- 3 ss vann
Topping:
- 2 dl kokosmasse
- 100 g mørk sjokolade(70%) /sukkerfri sjokolade
Slik gjør du:
- Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i en kjele.
- Stivpisk eggehvitene og bland inn sukrinmelis.
- Hell det kalde vannet ut av kjelen og tilsett 3 ss vann som kokes opp sammen med gelantinen.
- Vend gelatinplatene inn med eggehvitene og rør dette godt sammen.
- Ha eggblandingen i en brødpose og klipp av en liten del av hjørnet på posen. Lag små topper på et bakepapirkledd fat eller tallerken, og form de til små kuler med en skje. Sett kaldt i ca 30 minutter (gjerne over natten).
- Smelt sjokoladen i et vannbad eller i microen og dypp en og en kokosbolle i sjokoladen forsiktig med en gaffel. Du kan også bruk en skje for å helle over med sjokolade til hele bollen er dekket og til slutt strø over med kokos.
- Oppbevar de i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no