Melon og bringebærsorbet
10 min
Lag en nydelig, frisk og kalorifattig sorbet med vannmelon og bringebær. Isen smelter på tungen og smaken er fantastisk. Unn deg noe ekstra godt med god samvittighet.
Ingredienser:
- 700 g vannmelon renset for steiner(Må være fryst, gjerne i biter)
- 300 g frosne bringebær
- Ca. 3 ss vann
- 4 ss sukrin/natreen (eventuelt annen søtning)
- 2 ss presset sitron
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene sammen i en blender til alt blir mykt og klumpfritt. (Tilsett noen ekstra spiseskjeer med vann til ønsket konsistent)
- Server sorbeten med en gang eller frys den gjerne ned i en boks. (La sorbeten tine i 5 minutter før servering)
Anbefalte retter

Mangosorbet
Is er utrolig lett å lage og er noe alle burde lage selv. Isen med mango er rik på friske smaker og er sukkerfri.

Melon og bringebærsorbet
Lag en nydelig, frisk og kalorifattig sorbet med vannmelon og bringebær. Isen smelter på tungen og smaken er fantastisk. Unn deg noe ekstra godt med god samvittighet.

Hjemmelaget pistasjis
Det å lage en sunn og hjemmelaget pistasjis er enklere enn du tror. Smaken er helt fantastisk og isen kan du nyte som en dessert med god samvittighet.

Indrefilet av okse
45 min
SKIV HER
Ingredienser:
(3 personer)
- 700 g Indrefilet av okse
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 ss Olivenolje (steking)
Skal du steke biff? Se våre kjøkkentips og lær å steke «den perfekte biffen»
Slik gjør du:
- La indrefileten ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før den stekes.
- Renskjær fileten for hinner på kjøttet.
- Gjør klar en ildfast form med olivenolje, og forvarm en ovnen på 125 grader.
- Smør fileten med salt og pepper på begge sider av kjøttet.
- Stek indrefilet i en stekepanne med olje til den får en fin stekeskorpe på hver side.
- Når fileten har fått en stekeskorpe legges kjøttet over i den ildfasteformen, sett et steketermometer i kjøttet og stek i oven til indrefileten får en kjernetemperatur på 55-60 grader (lite stekt), 60-65 grader (medium) eller gjennomstekt 70 grader.
- Ta ut kjøttet og la det hvile i ca 20 minutter før servering slik at kjøttsaften blir vel bevart i kjøttet.
Anbefalte retter

Sunt og godt

Tunfisk pizza

tunfisk pizza med kjøttdeig
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no