Ostekake med sjokolade
20min/3timer
Myk og saftig ostekake med sjokolade. Smaker nydelig og er supersunn.
Ingredienser:
Bunn
- 110 g valnøtter
- 40 g kakaopulver (100%)
- 200 g dadler
- 1 ts vanilje pulver
- En klype salt
Fyll:
- 360 g rå cashewnøtter, bløtet i kaldt vann over nattet, så tørket
- 1 ½ ts vanilje pulver
- 165g frossen banan
- 1 ts fersk sitron jus
- 3 ts vann
- En klype salt
- 40 g kakopulver (100%)
- 75 g dadler
Slik gjør du:
- Til bunnen: kjør valnøttene i en food processor til smuler. Tilsett så resten av ingrediensene og kjør til de er godt blandet
- Ta bunnmiksen og trykk den godt ned i en 20 cm rund kakeform.
- Til fyllet: Legg restene fra bunnen til side og kjør alle fyllingrediensene sammen i food processoren til en jevn røre.
- Smak til fyllet. Ønsker du en søtere smak, kan det tilsettes flere dadler.
- Hell fyllet over i formen og bruk en slikkepott for å få med restene.
- Legg plastfolie over formen og la kaken nedkjøles i fryseren i 2-3 timer.
Anbefalte retter

Gulrotkake
Deilig gulrotkake toppet med krem og hakkede mandler. En sunnere variant av en av folkets favoritter.

Havregrynskake
Ønsker du et alternativ til havregrøten? Da er denne kaken av havregryn perfekt til frokost eller som et mellommåltid. Den kan også nytes som en dessert og er rik på både næring og energi.

Eplekake
Den krydrete eplekaken uten sukker som er enkel å lage og god på smak. Perfekt som tilbehøret til kaffen og kan serveres sammen med vaniljesaus og nøtter.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no