Ovnsbakt eple
10 min / 30 min
Det ovnsbakte eplet er lett å lage, sunt og ikke minst godt. Bakt eple er en frisk dessert, med en fyldig god smak. Prøv ulikt tilbehør og finn din egen favoritt, her er det bare fantasien som setter grenser!
Ingredienser:
(2 personer)
- 2 epler
- 1 ss sukrin gold (eller annen søtning)
- 1 ts kanel
- 2 ss mager kesam
Forslag til tilbehør:
- Rosiner
- Vaniljesaus
- Yoghurt/kesam
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Skjær ut kjernehuset av eplet eller skjær av toppen og fjern noe av innmaten.
(Bruk helst epler som er syrlige og faste) - Strø sukrin gold og kanel inne i kjernehuset og utenfor eplet om ønskelig.
- Stek eplet i ca 30 minutter.
- Fyll kjernehuset med mager vaniljekesam, sunn vaniljesaus eller annet tilbehør.
Tips: Fyll eplet med kesam lime
Anbefalte retter

Eplechips
Knasende friske og søte eplechips som gjør det enda lettere å spise frukt. En sunnere snacks med få ingredienser som du enkelt lager selv og da smaker det bedre.

Eplepannekaker
De søte og saftige pannekakene med eple inneholder masse fulle av energi og kan spises til både frokost og middag.

Eplekake
Den krydrete eplekaken uten sukker som er enkel å lage og god på smak. Perfekt som tilbehøret til kaffen og kan serveres sammen med vaniljesaus og nøtter.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no