Ovnsbakt eple
10 min / 30 min
Det ovnsbakte eplet er lett å lage, sunt og ikke minst godt. Bakt eple er en frisk dessert, med en fyldig god smak. Prøv ulikt tilbehør og finn din egen favoritt, her er det bare fantasien som setter grenser!
Ingredienser:
(2 personer)
- 2 epler
- 1 ss sukrin gold (eller annen søtning)
- 1 ts kanel
- 2 ss mager kesam
Forslag til tilbehør:
- Rosiner
- Vaniljesaus
- Yoghurt/kesam
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Skjær ut kjernehuset av eplet eller skjær av toppen og fjern noe av innmaten.
(Bruk helst epler som er syrlige og faste) - Strø sukrin gold og kanel inne i kjernehuset og utenfor eplet om ønskelig.
- Stek eplet i ca 30 minutter.
- Fyll kjernehuset med mager vaniljekesam, sunn vaniljesaus eller annet tilbehør.
Tips: Fyll eplet med kesam lime
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no