Panna cotta
15 min /4 timer
Panna cotta er en italiensk dessert som lages på fløte, vanilje og søtning. Dette er en dessertrett som smaker fantastisk også i sunn versjon og den er svært enkel å lage!
Ingredienser:
(2 personer)
- 2 dl lettmelk
- 2 dl mager vaniljekesam
- 1 vaniljestang
- 3 ts natreen (eller annet søtningsstoff)
- 3 gelatinplater
Topping:
Slik gjør du:
- Kok opp melken, vaniljestangen og søtningsstoffet på lav varme (koker det, setter du kjelen til side).
- Bløtlegg gelantinplatene (ca 5 minutter), før du klemmer ut vannet og legger de i kjelen.
- Smelt dette inn i melkeblandingen, før det siles over i en bolle.
- Blandingen avkjøles før vaniljekesamen vendes inn og helles over i glass.
- La pannacottaen avkjøle i 3 timer i kjøleskap, før den legges i fryser i 1 time.
- Oppbevar panna cottaen kaldt i kjøleskapet frem til servering.
Anbefalte retter

Sjokolademousse
Sjokolademousse eller mousse au chocolat er en fransk spesialitet. En lett og velsmakende dessert, som kan nytes med god samvittighet!

Vaniljesaus

Sjokoladepudding
Lag en sunn variant og nyt den som kveldskos, dessert eller server den til barna. Dette er en langt mer kalorivennlig utgave av den tradisjonelle puddingen som finnes i butikkhyllene uten at det går på kompromiss med smaken.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no