Panna cotta
15 min /4 timer
Panna cotta er en italiensk dessert som lages på fløte, vanilje og søtning. Dette er en dessertrett som smaker fantastisk også i sunn versjon og den er svært enkel å lage!
Ingredienser:
(2 personer)
- 2 dl lettmelk
- 2 dl mager vaniljekesam
- 1 vaniljestang
- 3 ts natreen (eller annet søtningsstoff)
- 3 gelatinplater
Topping:
Slik gjør du:
- Kok opp melken, vaniljestangen og søtningsstoffet på lav varme (koker det, setter du kjelen til side).
- Bløtlegg gelantinplatene (ca 5 minutter), før du klemmer ut vannet og legger de i kjelen.
- Smelt dette inn i melkeblandingen, før det siles over i en bolle.
- Blandingen avkjøles før vaniljekesamen vendes inn og helles over i glass.
- La pannacottaen avkjøle i 3 timer i kjøleskap, før den legges i fryser i 1 time.
- Oppbevar panna cottaen kaldt i kjøleskapet frem til servering.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no