SJOKOLADEMOUSSE
15 min / 3 timer
Sjokolademousse eller mousse au chocolat er en fransk spesialitet. En lett og velsmakende dessert som kan nytes med god samvittighet!
Ingredienser:
- 2 gelatinplater
- 20 g Philadelphia sjokolade
- 100 g mager vaniljekesam
- 2 ts kakao
- 2 ss sukrinmelis
- 1 eggehvite
- 2 ss vann
Slik gjør du:
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke (ca. 5 min)
- Bland sammen kesam, kakao, sukrinmelis og Philadelphia sjokoladen.
- Stivpisk eggehviten i en bolle.
- Kok opp vannet og ha gelatinplatene oppi.
- Bland så gelatinblandingen sammen med ingrediensen fra punkt 2.
Hell forsiktig over mens du rører rundt. - Derretter heller du over hele den stivpiskede eggehviten.
- Fordel så røren i ønsket form/bolle og sett den i kjøleskapet i ca. 3 timer før servering.
Anbefalte retter

Sjokoladepudding
Lag en sunn variant og nyt den som kveldskos, dessert eller server den til barna. Dette er en langt mer kalorivennlig utgave av den tradisjonelle puddingen som finnes i butikkhyllene uten at det går på kompromiss med smaken.

Sjokoladetrøfler
Saftige sjokoladetrøfler av dadler er perfekt for deg som vil unne deg noe godt i helgen eller i hverdagen. Passer også perfekt ved siden av en kopp kaffe eller et iskaldt glass med melk. Nyt de med god samvittighet.

Panna cotta
Panna cotta er en italiensk pudding som lages på fløte, vanilje og søtning. En dessertrett som smaker fantastisk og er enkel å lage!
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no