Fisk

Fisk oppskrifter
Hvorfor er norsk fisk blitt så populært?

Laksen regnes som en delikatesse og tilgjengelig både for barneforeldre og gourmet restaurantene. Fisk generelt er også økonomisk i forhold til andre matvarer og man kan utnytte store deler av fisken til matlagning. Fersk fisk er ikke sesongbasert som mange andre råvarer. 

Den er like god hele året som gjør den til en favoritt på middagsbordet til enhver tid. Stjernekokkene i verden stoler på kvaliteten i den norske fisken og den er derfor blitt svært ettertraktet. I Norge er vi privilegert, fordi vi kan kjøpe fersk kvalitetsfisk i dagligvareforretningene. Fisk er altså ikke bare sunt, men den er veldig god også! Prøv ut ulike oppskrifter og finn dine egne favoritter.

Hvorfor er fisk sunt?

Fisk er sunt, fordi den inneholder mange viktige næringsstoffer for kroppen, samtidig som den fører meg seg mange helsebringende effekter. Fisken er en god kilde for protein, vitamin D, vitamin 12, sammen med mineralene selen og jod. Den kan også redusere risiko for hjerteinfarkt, forebygge hjerte og karsykdommer, kreft og beinskjørhet.

Selv de alle gode effektene er det allikevel omega-3 som er en av de mest kjente av disse. Fettsyren har nemlig positiv effekt på blodårene og reduserer risiko for flere typer av kreft. Det sies også at barna dine blir smarte av det. Forskning viser nemlig at omega 3-fettsyrer er viktig for utviklingen av hjernen og synet til fosteret.

Fisk som eksportvare

Fisken har vært en stor eksportvare for Norge siden 1300 tallet. Den norske laksen er i dag blitt en av våre viktigste eksportvarer og i 2013 solgte vi for nesten 40 milliarder kroner til 100 ulike land!

Fiskeoppskrifter