DAMPEDE BLÅSKJELL
30 - 40 min
Blåskjellene er utrolig lett å tilberede og kan spises hele året. Som all annen sjømat er de best på smak og konsistens på vinteren, selv om mange forbinder blåskjell med sommeren.
Ingredienser
(2 personer)
- 2 ss Olivenolje
- 1 kg blåskjell
- 1,5 dl hvitvin
- 1 sjalottløk finhakket
- 2 fedd hvitløk finhakket
- ½ sitron presset
- 1 dl kremfløte
Slik gjør du:
- Legg blåskjellene i kaldt vann i vasken og skrubb de med en stiv børste. Blåskjellene som er åpne eller ikke lukker seg med et kakk kastes.
- Varm opp en kjele med olje, sjalottløk og hvitløk til løken får en gylden farge.
- Hell i hvitvin med kremfløten i kjelen og kok opp.
- Tilsett blåskjellene og press sitronsaften over kjelen.
- La skjellene dampes under lokk til skjellene åpner seg (ca 8 minutter)
- Rist på kjelen etter 4 minutter dampetid, slik at skjellene som ligger nederst kommer opp. Blåskjellene som ikke åpnes, kastes.
- Legg blåskjellene på en tallerken, hell over sausen og server.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no