DAMPEDE BLÅSKJELL
30 - 40 min
Blåskjellene er utrolig lett å tilberede og kan spises hele året. Som all annen sjømat er de best på smak og konsistens på vinteren, selv om mange forbinder blåskjell med sommeren.
Ingredienser
(2 personer)
- 2 ss Olivenolje
- 1 kg blåskjell
- 1,5 dl hvitvin
- 1 sjalottløk finhakket
- 2 fedd hvitløk finhakket
- ½ sitron presset
- 1 dl kremfløte
Slik gjør du:
- Legg blåskjellene i kaldt vann i vasken og skrubb de med en stiv børste. Blåskjellene som er åpne eller ikke lukker seg med et kakk kastes.
- Varm opp en kjele med olje, sjalottløk og hvitløk til løken får en gylden farge.
- Hell i hvitvin med kremfløten i kjelen og kok opp.
- Tilsett blåskjellene og press sitronsaften over kjelen.
- La skjellene dampes under lokk til skjellene åpner seg (ca 8 minutter)
- Rist på kjelen etter 4 minutter dampetid, slik at skjellene som ligger nederst kommer opp. Blåskjellene som ikke åpnes, kastes.
- Legg blåskjellene på en tallerken, hell over sausen og server.

Anbefalte retter

Fiskegryte
Fiskegryte er en sunn middag som lager seg selv. Fisk og grønnsaker gir kroppen viktige næringsstoffer og er derfor viktige byggestener for et sunnere kosthold.

Pasta med scampi
Prøv en smakfull, enkel og sunn spagetti med scampi. Kombinasjonen av riktige karbohydrater og proteiner gjør dette til en enkel og mettende lunsj/middag. Paprikaen gir en spennende kontrast i retten. Nyt med god samvittighet.

Fiskepinner av torsk
Fiskepinner av torsk er hele familiens favoritt og er retten du lett lager selv. Fiskepinnene blir da ekstra saftige og gir deg viktig næring for kroppen.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no