Fiskegrateng
40 min
Fiskegrateng er sunt og godt. Det er også en fortreffelig fiskemiddag som blir ekstra god når du lager den selv. Den inneholder torsk, makaroni og ferske grønnsaker. Gratengen gjør det enkelt å like fisk som er en viktig næringskilde for store og små.
Ingredienser:
- 600 g torsk skjært i terninger
- 2 ss olivenolje
- 2 dl fullkornsmakaroni
- 4 dl lettmelk
- 2 egg
- 2 ss maisenna
- 2 ts dijon sennep
- En klype salt, pepper og muskat
- Strøkavring og parmesan (topping)
- 2 gulrøtter opphakket
- Brokkoli
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen på 175 grader og kok makaronien etter anvisning på pakken.
- Varm opp en kasserolle med olje, sennep og melk.
- Spe inn melet og kok opp. Når sausen tykner senkes varmen slik at sausen småkoker.
- Skill eggene og rør eggeplommene inn i sausen, mens eggehvitene piskes stive i en bolle.
- Tilsett fiskebitene og makaronien i sausen, la det trekke samtidig som du rører i ca. 2 minutter.
- Hell fiskegryten over i en ildfast form og tilsett eggehvitene (røres forsiktig).
- Strø strøkavring og parmesan over gratengen.
- Stek i ovnen i 20 minutter til kavringen har fått en gylden farge.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no