HJEMMELAGDE FISKEBOLLER
25 min
Fiskeboller har vært en norsk tradisjonell rett i flere generasjoner og er en klassiker på kjøkkenet. Prøv den hjemmelagde og mer smakfulle versjonen som inneholder langt mer riktige næringstoffer.
Ingredienser 2 personer :
- 500 g hyse / torsk , uten skinn og ben
- 2 ss potetmel
- 3 ss lettmelk
- 1 finhakket paprika
- 1 eggehvite
- 1 ½ ts salt
Hvit saus
Ingredienser:
- 2 dl melk
- 2 ss maisenna
- En klype salt, muskat og pepper
- 1 bunt gressløk, finhakket
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene sammen i en blender.
- Kok opp en kjele med vann, men bare la det små koke.
- Kna fiskefarsen til små boller og legg de i kjelen. Fiskebollene skal trekke i 15- 20 minutter.
- Legg fiskebollene på en tallerken og hell over med litt av fiskekraften.
- Server med hvitsaus og rotgrønnsaker.
Hvit saus:
- Kok opp melk og maisenna i en kjele og rør dette godt sammen til en klumpfri røre.
- Sett ned varmen, tilsett krydderet og gressløken, la sausen trekke ca 2 minutter før servering.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no