Ovnsbakt laks
20 min
Laksen regnes som en delikatesse, men er lett tilgjengelig. Ovnsbakt laks er en god norsk tradisjon og gjør det lett å like fisk. Server den sammen med ferske rotgrønnsaker eller annet tilbehør etter eget ønske.
Ingredienser:
(2 personer)
- 2 laksefileter (ca. 300 g)
- 1 klype salt
- 1 ts sitronpepper
- 1/2 lime
Tilbehør:
- Server sammen med ferske grønnsaker. Gjerne med rotmos eller søtpotet i båter.
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Smør inn en ildfast form med olje og krydre laksefileten.
- Legg laksen over i den ildfaste formen og press over limesaften
- Stek laksefiletene midt i ovnen (15- 20 minutter).
Ovnsbakt søtpotet smaker fantastisk godt sammen med laks!
Anbefalte retter

Fiskegrateng
Fiskegrateng er sunt, godt og en fortreffelig fiskemiddag. Den blir ekstra god når du lager den selv og inneholder torsk, makaroni og ferske grønnsaker. Gratengen gjør det enkelt å like fisk som er en viktig næringskilde for store og små.

Sashimi av laks
Sashimi er en rett som er perfekt for gjester og imponerer vennene dine. Lag en sunnere middag med fisk, som gir masse næring og er utrolig delikat.

Laksewrap
Laksen er ikke bare rik på viktige næringsstoffer for kroppen, den er fantastisk god også. Prøv laksewrap som den perfekte nistepakken.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no