Ovnsbakt laks
20 min
Laksen regnes som en delikatesse, men er lett tilgjengelig. Ovnsbakt laks er en god norsk tradisjon og gjør det lett å like fisk. Server den sammen med ferske rotgrønnsaker eller annet tilbehør etter eget ønske.
Ingredienser:
(2 personer)
- 2 laksefileter (ca. 300 g)
- 1 klype salt
- 1 ts sitronpepper
- 1/2 lime
Tilbehør:
- Server sammen med ferske grønnsaker. Gjerne med rotmos eller søtpotet i båter.
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Smør inn en ildfast form med olje og krydre laksefileten.
- Legg laksen over i den ildfaste formen og press over limesaften
- Stek laksefiletene midt i ovnen (15- 20 minutter).
Ovnsbakt søtpotet smaker fantastisk godt sammen med laks!
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no