Havregrøt
10 min
Havregrøt har vært trofast ved frokostbordet siden 1900-tallet. Havregryn består av 100% fullkorn som tilfører oss kostfiber og et jevnt energinivå. Grøten er sunn, rask og kan kombineres og varieres på utallige måter.
Oppskrift 2 personer:
- 1,5 dl havregryn (60 g)
- 2 dl skummet melk
- 2 dl vann
- En klype salt
Forslag tilbehør:
- Bær
- Frukt
- Nøtter
- Kanel
- Syltetøy
- Rosiner
- Søtningsmiddel
Slik gjør du:
- Kok opp havregrynet i en kjele sammen med 2 dl vann.
- Når grøten koker, hell melken i. (Tilfør den mengden melk som trenges. Jo lengere grøten koker desto mykere blir den).
- Rør godt under hele koketiden slik at grøten ikke brenner seg.
- Server med ønsket tilbehør.
Du kan også koke havregrøten i mikrobølgeovnen i ca. 2-3 minutter.
Anbefalte retter

Havregrøt med eggehvite
Proteinrik og luftig grøt med eggehvite er sunt, enkelt, raskt og utrolig godt. Som en sunnere frokost gir deg den perfekte start på dagen.

Havregrøt med banan og peanøttsmør
Grøten som er full av viktige næringsstoffer. Sammen med banan og peanøttsmør tilføres det en ny dimensjon av smaker.

Havregryn
Havre har fått et større fokus nå enn tidligere grunnet sine gode helseeffekter og har et stort bruksområde innen matlaging. Lær mer om havregrynet og hvordan det kan brukes på kjøkkenet.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no