Havrelapper
20 min
Lapper er av sterk norsk tradisjon og smaker like fantastisk hele året. Havrelappene er en dessert som alle kan lage og kan nytes med god samvittighet!
Ingredienser:
(2 personer)
- 2 dl havregryn / havremel
- 2 egg
- 1 dl melk
- 1 ½ ss sukrin gold
- 2 ss natreen (kan erstattes med annet søtningsstoff)
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du:
- Ha eggene sammen med sukrin gold og natreen i en blender. Bland dette godt sammen.
- Hell i havregryn og miks dette sammen til røren er kornfri (hvis havremel benyttes vendes røren bare raskt sammen).
- Hell i melk og tilsett bakepulveret. Kjør blenderen en siste gang før røren skal svelle i ca. 10 minutter.
- Varm opp en panne på middels høy varme med olje og hell over litt av røren i pannen til små lapper.
- Etter ca. 45- 60 sekunder snur du lappene og steker de på begge sider til de får en gylden farge.
Anbefalte retter

Havregrøt
Havregrøten har vært trofast ved frokostbordet siden 1900-tallet. Havregrynet består av 100% fullkorn som tilfører oss kostfiber og et jevnt energinivå. Grøten er sunn, rask og kan kombineres og varieres på utallige måter.

Havremuffins
Nyt ferske og sunne havremuffins til frokost eller dessert. De er fylt med viktige næringstoffer, energi og kostfiber som gir deg et jevnt energinivå utover dagen.

Havregrynskake
Ønsker du et alternativ til havregrøten? Da er denne kaken av havregryn perfekt til frokost eller som et mellommåltid. Den kan også nytes som en dessert og er rik på både næring og energi.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no