Kokossmør
Lag ditt eget kokossmør, det er både enklere og bedre enn du tror. Kokos er blitt veldig populært i matlagningen og er en av de store trendene fra USA. Kokosen har nemlig et stort bruksområde og på grunn av de gode helseeffektene tilføres maten viktig næring. Kokossmøret kan brukes som en basisvare i flere oppskrifter og kan benyttes som en erstatning for smør eller søtning i bakverk.
Ingredienser:
- 250 g kokos flak/revet kokos (halvt lite glass)
Varm gjerne opp smøret hvis du øsnker å bruke det som en erstatning for kokosolje.
Slik gjør du:
- Hell kokosen over i en blender eller foodprosessor.
- Kvern dette sammen til en klumpfri blanding. Rør hvert minutt og pass på å fjerne klumper som har festet seg til sidene.
- Når kokosen er flytende, helles den over på glass.
- La det hvile over natten slik at smøret tykner til.
- Oppbevares i romtemperatur.
Bruksområder
Kokossmør er perfekt å bruke i bakverk. Smøret har en fyldig konsistens og tilfører samtidig en naturlig søt smak. Bruk kokosen gjerne som tilbehør til maten eller som en ekstra søtning (prøv gjerne til grøten). Kokossmøret er også utrolig godt i seg selv, som gjør det til en viktig smakstilsetning i mange enkle og smakfulle oppskrifter.