Kylling

Kylling oppskrifter
Kylling i maten

Kylling er et av verdens mest spiste kjøtt og er sett på som en viktig del av kosten til mange land. På grunn av dens høye proteininnhold har kyllingen blitt en populær rett i treningssammenheng. Proteinene er nemlig viktig for restitusjon og oppbygning av muskler, som vil hjelpe med å øke effekten av treningen.

Kyllingen er ikke bare sunn, men den smaker veldig godt også! Det finnes mange varianter og smakfulle oppskrifter, og den kan brukes som en erstatning for annet kjøtt, der du ønsker en magrere variant.

Hvorfor er kylling sunt?

Kylling er sunt, fordi det er svært næringsrikt, inneholder vitaminer og mineraler, og er kalorifattig. Kyllingkjøttet inneholder også blant annet kun 1% fett og er derfor magrere enn mange andre typer av kjøtt. Det usunne fettet i kyllingen legger seg nemlig i skinnet, så fjerner du dette, sitter du igjen med de viktigste næringsstoffene. Kyllingfileten har et høyt innhold av protein som er kroppens viktigste byggesteiner og den er rik på kalium som hjelper til med reguleringen av væske i kroppen.

 Media

Kyllingen har fått et fokus i media som et farlig kjøtt å spise grunnet høye bakterie nivåer, da spesielt for antibiotikaresistente bakterier. Det er verken farlig å ta på eller spise kyllingen så lenge man tar noen enkle forhåndsregler og varmebehandler kjøttet riktig. Du kan lese mer om hvilke forhåndsregler i ”Slik behandler du kyllingen” og hvordan du steker kjøttet her.

Slik steker du kyllingen
  1. La kyllingen ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før du skal steke kjøttet
  2. Varm en panne på middelshøyvarme og stek de ca 2 minutter på hver side til de får en fin stekeskorpe.
  3. Sett ned varmen et par hakk, legg over lokk og la de ettersteke i 5-8 minutter (varierer på størrelsen til kyllingen)
  4. Skjær et snitt i kyllingen for å forsikre deg om at den er gjennomstekt.
 Ovnsbakt kylling
  1. Forvarm ovnen på 225 grader.
  2. Smør en ildfastform med olje og krydre kyllingen .
  3. Legg kyllingen i den ildfaste formen sammen med ønskede grønnsaker og stek i 30 minutter.
  • Ønsker du en finere stekeskorpe kan du brune den i pannen på høy varme i et par minutter før du ovnsbaker kyllingen i ovnen på 225 grader i 15 minutter.
Kyllingoppskrifter
Artikler