TIKKA MASALA
Tikka masala er indisk festmat. Du kan kjøpe ferdigblandet masala-krydder, med det smaker krydderet kan du også lage selv. Chicken tikka kan nytes som en sunnere middag og er full av deilige smaker.
Ingredienser 2 personer:
- 2 kyllingfileter
- Olivenolje/ rapsolje (steking)
Marinade:
- 1 ss garam masala
- 1 ts paprikapulver
- ½ ingefær
- 1,5 dl yoghurt naturell
- 1 hvitløkfedd, fihakket
- 1 ts koriander
- En klype salt
Sausen:
- 4 ss Olivenolje (steking)
- ½ ts malt muskat
- ½ spisskummen
- ½ rødløk finhakket
- 1 ts revet ingefær
- 4 tomater, finhakket
- ½ ts gurkemeie
- 1 ss yoghurt naturell
- 1 dl lettmelk
- 1 ts chilipulver
Slik gjør du:
- Forvarm ovn på 225 grader.
- Skjær kyllingen i biter og tilsett alle ingrediensene i marinaden i en bolle.
- Visp marinaden sammen og bland inn kyllingbitene.
- Mariner kyllingen i minimum en time i kjøleskapet, gjerne over natten.
- Legg kyllingmarinaden i en ildfastform og stek i ovnen i 10-12 minutter.
- Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme og tilsett alle ingrediensene i sausen.
- La sausen koke opp, ta ut marinaden med kyllingen og bland dette sammen.
- La det stå å trekke i 5 minutter før servering.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no