Dansk ribbenstek
ca 2 timer
Danskene er flinke på mat og deres juleribbe har fort blitt en favoritt også her til lands. Prøv en saftig og renskåret juleskinke sammen med ovnsbakte grønnsaker. Vi kan garantere at dette faller i smak!
Ingredienser:
- 1 kg svinekam
- 2 ts havsalt
- 3 dl vann
- 1 ss rosmarin
- 1 laurblad
- 1-2 ts tørkede urter
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen på 180 grader.
- Snitt opp toppen av svinekammen med 1,5 cm mellom hvert snitt i ruter.
- Legg svinekammen i en ildfastform og hell over vannet sammen med krydderet.
- Stek ribben i 1 time.
- Ta ut kjøttet og hell ut vannet fra formen, sett kjøttet tilbake i ovnen og la det steke i nye 30 minutter. Bruk steketermometerk og ta ut kjøttet når det har en temperatur på 65-68 grader.
- Hvis svoren ikke er blitt sprø kan ovnen settes opp på 250 grader i et par minutter mot slutten av steketiden.
Anbefalte retter

Roastbiff
Roastbiffen er det den perfekte søndagsretten. Den kan serveres som en middag eller skjæres i skiver og være en rett til koldtbordet.

Stek den perfekte biffen
10 enkle og konkrete steg for å oppnå en perfekt stek hver gang!

Indrefilet av okse
Indrefilet er det saftigste og møreste stykket på en storfe. Imponer gjester og familie med en svært velsmakende og saftig biff. Les våre kokketips og stek den perfekte biffen som en ekte mesterkokk!
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no