Gyros
Denne retten stammer fra Hellas og seiler rett inn som en feriefavoritt blant nordmenn. Prøv en sunnere variant hjemme på ditt eget kjøkken og kombiner med søtpotetchips.
Ingredienser:
- 500 g kjøttdeig av lam / kyllingfilet/ storfekjøtt (i skiver)
- Grovt pitabrød/ Grove tortillalefser
- Olivenolje/rapsolje (steking)
- Rødløk, skåret i ringer
- 1 tomat, skåret i skiver
- Lett rømme
Marinade:
- ½ sitron presset
- 1 løk finhakket
- 4 ss olivenolje
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ts tørket oregano
- En klype salt og pepper
Søtpotetchips:
- 2 søtpoter/ 5 poter, normal størrelse, skrellet og skjært i fyrstikkbiter.
- Havsalt og pepper
- Olivenolje
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene i marinaden og la den stå i kjøleskapet i minst en time.
- Varm opp en stekepanne med oljen. Del kjøttet i tynne skiver, legg skivene i stekepannen og brun kjøttstykkene på begge sider.
- Hell marinaden over i pannen og skru ned varmen. La kjøttet ligge i pannen på svak varme i 45 minutter.
- Smør tzatziki på pitabrødet, legg på skivete tomater og rødløk.
- Legg kjøttet over på pitabrødet og rull det sammen før servering.
Søtpotetchips:
- Bland olivenolje, salt og pepper i en skål. Dypp potetbitene i skålen.
- Legg potetfyrstikkene på et bakepapirkledd stekebrett og stek de i 225 grader i 30 minutter.
Anbefalte retter

Tacowrap
Prøv en ny og spennende vri med tacowraps av maislomper som gratineres i ovnen! Smaker like godt som den tradisjonelle tacoen og er full av gode smaker.

Pommes frites
Søtpotet i båter er det perfekte tilbehøret. Rotgrønnsaken er sunn og proppet med viktige næringsstoffer. Båtene kan også nytes alene som snacks.

Gresk vegetarsalat
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no