Gyros
Denne retten stammer fra Hellas og seiler rett inn som en feriefavoritt blant nordmenn. Prøv en sunnere variant hjemme på ditt eget kjøkken og kombiner med søtpotetchips.
Ingredienser:
- 500 g kjøttdeig av lam / kyllingfilet/ storfekjøtt (i skiver)
- Grovt pitabrød/ Grove tortillalefser
- Olivenolje/rapsolje (steking)
- Rødløk, skåret i ringer
- 1 tomat, skåret i skiver
- Lett rømme
Marinade:
- ½ sitron presset
- 1 løk finhakket
- 4 ss olivenolje
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ts tørket oregano
- En klype salt og pepper
Søtpotetchips:
- 2 søtpoter/ 5 poter, normal størrelse, skrellet og skjært i fyrstikkbiter.
- Havsalt og pepper
- Olivenolje
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene i marinaden og la den stå i kjøleskapet i minst en time.
- Varm opp en stekepanne med oljen. Del kjøttet i tynne skiver, legg skivene i stekepannen og brun kjøttstykkene på begge sider.
- Hell marinaden over i pannen og skru ned varmen. La kjøttet ligge i pannen på svak varme i 45 minutter.
- Smør tzatziki på pitabrødet, legg på skivete tomater og rødløk.
- Legg kjøttet over på pitabrødet og rull det sammen før servering.
Søtpotetchips:
- Bland olivenolje, salt og pepper i en skål. Dypp potetbitene i skålen.
- Legg potetfyrstikkene på et bakepapirkledd stekebrett og stek de i 225 grader i 30 minutter.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no