HJEMMELAGDE KJØTTKAKER
30 min
Kjøttkaker troner på toppen av norsk tradisjonsmat. Vi har alle et forhold til mors hjemmelagde kjøttkaker. Disse kan nytes med god samvittighet og du må nødvendigvis ikke kombinere de med brun saus og poteter. Her er det bare kreativiteten som setter grenser.
Ingredienser:
- 500 g karbonadekjøttdeig / kyllingkjøttdeig
- 1 løk finhakket
- 1 hvitløksfedd
- 1 egg
- 2 ss potetmel
- 2 dl lettmelk
- En klype salt og pepper
Slik gjør du:
- Bruk en bolle og bland alle ingrediensene sammen.
- Form farsen til runde kaker og stek de på middels høy varme med olje, til de blir gjennomstekte.
- Server gjerne med kålstuing, potetmos/rotmos, grønnsaker eller annet tilbehør.
Anbefalte retter

Kyllingkjøttboller i tomatsaus
Hjemmelagde saftige kyllingkjøttboller som er alltid en sikker vinner og smaker fantastisk sammen med tomatsaus. Kjøttbollene kan være en middag i seg selv, men er også perfekt som en liten rett til koldtbordet eller som tapas.

Lapskaus
Lapskausen kan regnes som en norsk tradisjonsrett. Lages på de norske rotfruktene med storfekjøtt og er perfekt å servere til gjester, eller en ekstra god middag.

Kjøttboller med chili
Prøv en ny vri på de klassiske kjøttbollene. Chilien setter et eget preg på retten og gir en spennende vri på smaken. Kjøttbollene er sunne, enkle og likt av alle.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no