Indrefilet av okse
45 min
Indrefilet er det saftigste og møreste stykket på et storfe. Imponer gjester og familie med en svært velsmakende og saftig biff. Les våre kokketips og stek den perfekte biffen som en ekte mesterkokk!
Ingredienser:
(3 personer)
- 700 g indrefilet av okse
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 ss olivenolje (steking)
Skal du steke biff? Se våre kjøkkentips og lær å steke den perfekte biffen!
Slik gjør du:
- La indrefileten ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før den stekes.
- Renskjær fileten for hinner.
- Gjør klar en ildfast form med olivenolje, og forvarm ovnen til 125 grader.
- Gni inn fileten med salt og pepper på alle sider.
- Stek indrefileten i en stekepanne med olje til den får en fin stekeskorpe.
- Når fileten har fått en fin stekeskorpe legges du den over i den ildfaste formen. Sett et steketermometer i kjøttet og stek det i ovnen til det får en kjernetemperatur på 55-60 grader (lite stekt), 60-65 grader (medium) eller gjennomstekt 70 grader.
- Ta ut kjøttet og la det hvile i ca. 20 minutter før servering slik at kjøttsaften bevares i fileten.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no