KJØTTBOLLER MED CHILI
20 min
Prøv en ny vri på de klassiske kjøttbollene. Chilien setter et eget preg på retten og gir en spennende vri på smaken. Kjøttbollene er sunne, enkle og likt av alle.
Ingredienser:
- 400 g karbonadedeig
- ½ løk
- 1-2 chili
- 3 fedd hvitløk
- 1 egg
- Smaksett med litt salt og pepper
Tomatsaus:
- Olje (steking)
- 1 boks hakkede tomater
- ½ løk finhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss søt chilisaus
BRUK GJERNE EN SPISESKJE TIL Å FORME KJØTTBOLLENE.
Slik gjør du:
- Finhakk løk, hvitløk og chili.
- Legg kjøttdeigen i en bolle eller kjøkkenmaskin og tilsett ingrediensene. Bland disse godt.
3. Form kjøttbollene i ønsket størrelse og stek de på pannen med litt olje.
Retten kan fint serveres uten tomatsausen, men hvis denne er ønskelig for en saftigere smak gjør du følgende:
1. Bland alle ingrediensen til sausen sammen i en bolle.
2. Varm opp en kjele på middels høy varme med litt olje og tilsett ingrediensene. Kok dette opp.
3. Når kjøttbollene er ferdigstekt, heller de du de over i kjelen med sausen og lar det småkoke i 2 minutter.
4. Server med ønsket tilbehør.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no