MOUSSAKA
60 min
Moussakaen er en matrett som har sine røtter fra midtøsten. I dag er den best kjent fra Tyrkia og Hellas, og er deres svar på lasagnen! Server gjerne sammen med et grovt brød, eller en salat og nyt.
Ingredienser 2 personer:
- 2 auberginer
- 400 g karbonadedeig
- 1 løk
- 2 hvitløkfedd
- 1 boks hakkede tomater
- Oregano og paprikakrydder
Ostesaus:
- 5 dl lettmelk
- 2 ss maisenna
- salt og pepper
- 1 egg
- 250 g revet ost
Slik gjør du:
- Skjær auberginene i tynne skiver, legg de på bakepapir, og dryss salt over. La de tørke i ca 30 minutter og stek de i en stekepanne med olje på middels høy varme. Når auberginene er ferdig legger du de på en tallerken og lar de hvile.
- Forvarm ovnen på 180 grader.
- Legg kjøttdeigen, løk og hvitløk i pannen og stek til kjøttdeigen blir gjennomstekt.
- Tilsett de hakkede tomatene og krydre til med oregano og paprikakrydder.
- Når tomatene og karbonadedeigen er godt blandet heller du kjøttet over i en ildfast form. Legg auberginplatene på toppen av kjøttblandingen slik at de dekker hele formen.
- Kok opp ostesausen i en kjele og rør godt om til sausen blir fyldig.
- Hell ostesausen over den ildfaste formen og strø et lag med revet ost over moussakaen.
- Gratiner i ovnen i 20-25 minutter.
Anbefalte retter

Lasagne med squash
Prøv en supersunn variant av den italienske favoritten! Lasagne med squash gir en saftig og fyldig smaksopplevelse og er en sikker vinner på middagsbordet

Fylt paprika
Fylt paprika med kjøtt og grønnsaker. Utrolig delikat som en tapasrett eller et lite måltid i seg selv. Den gratinerte paprikaen er alltid en sikker vinner.

Gratinert squash
En spennende og ny vri på middagen. Perfekt som deling til tapas, men kan også være en middag i seg selv.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no