MOUSSAKA
60 min
Moussakaen er en matrett som har sine røtter fra midtøsten. I dag er den best kjent fra Tyrkia og Hellas, og er deres svar på lasagnen! Server gjerne sammen med et grovt brød, eller en salat og nyt.
Ingredienser 2 personer:
- 2 auberginer
- 400 g karbonadedeig
- 1 løk
- 2 hvitløkfedd
- 1 boks hakkede tomater
- Oregano og paprikakrydder
Ostesaus:
- 5 dl lettmelk
- 2 ss maisenna
- salt og pepper
- 1 egg
- 250 g revet ost
Slik gjør du:
- Skjær auberginene i tynne skiver, legg de på bakepapir, og dryss salt over. La de tørke i ca 30 minutter og stek de i en stekepanne med olje på middels høy varme. Når auberginene er ferdig legger du de på en tallerken og lar de hvile.
- Forvarm ovnen på 180 grader.
- Legg kjøttdeigen, løk og hvitløk i pannen og stek til kjøttdeigen blir gjennomstekt.
- Tilsett de hakkede tomatene og krydre til med oregano og paprikakrydder.
- Når tomatene og karbonadedeigen er godt blandet heller du kjøttet over i en ildfast form. Legg auberginplatene på toppen av kjøttblandingen slik at de dekker hele formen.
- Kok opp ostesausen i en kjele og rør godt om til sausen blir fyldig.
- Hell ostesausen over den ildfaste formen og strø et lag med revet ost over moussakaen.
- Gratiner i ovnen i 20-25 minutter.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no