Quiche lorraine
Quichen er en fransk type pai som lages på melk, egg og spekeskinke. En fransk delikatesse som egner seg svært godt til en god lunsj eller middag.
Ingredienser:
Bunn:
- 1 dl sammalt hvete
- 2 dl havregryn
- 100 g cottage cheese
- 50 g kesam
- En klype salt
- 2ss vann
Fyll:
- 3 dl lettmelk
- 3 egg
- 2 hvitløksbåter
- Salt og pepper
- 3 ss hakkede soltørkede tomater
- 6 spekeskinker i biter
- 100 g revet ost
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene fra bunnen sammen i en blender og la deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
- Forvarm ovnen på 225 grader.
- Bruk en gaffel til å prikke små hull i paibunnen og forstek disse i ovnen i 10 minutter.
- Samtidig som deigen forstekes piskes ingrediensene i påfyllet sammen.
- Når bunnen er ferdig, tar du den ut fra ovnen, setter ned gradene til 180, heller påfyllet over bunnen og steker dette i 30 minutter.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no