Roastbiff
1 time
Roastbiffen er det den perfekte søndagsretten. Den kan serveres som en middag eller skjæres i skiver og være en rett til koldtbordet.
Ingredienser:
- 700 g ytrefilet av okse / mørbrad
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Olivenolje (steking)
Se våre kokketips for å steke den «perfekte indrefileten»
Slik gjør du:
- La roastbiffen ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før den stekes.
- Gjør klar en ildfast form med olivenolje, og forvarm en ovnen på 125 grader.
- Smør biffen med salt og pepper på begge sider av kjøttet.
- Stek roastbiffen i en stekepanne med olje til den får en fin stekeskorpe på hver side.
- Når biffen har fått en stekeskorpe legges kjøttet over i den ildfaste formen. Sett et steketermometer i kjøttet og stek i oven til biffen får en kjernetemperatur på 55-60 grader (lite stekt), 60-65 grader er kjøttet blitt rosa.
- Ta ut kjøttet og la det hvile i ca 20 minutter før servering slik at kjøttsaften blir vel bevart i kjøttet.
Anbefalte retter

Indrefilet av okse
Indrefilet er det saftigste og møreste stykket på en storfe. Imponer gjester og familie med en svært velsmakende og saftig biff. Les våre kokketips og stek den perfekte biffen som en ekte mesterkokk!

Stek den perfekte biffen
10 enkle og konkrete steg for å oppnå en perfekt stek hver gang!

Dansk ribbenstek
Danskene er flinke på mat og deres juleribbe har fort blitt en favoritt også her til lands. Prøv en saftig og renskåret juleskinke sammen med ovnsbakte grønnsaker. Vi kan garantere at dette faller i smak!
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no