Roastbiff
1 time
Roastbiffen er det den perfekte søndagsretten. Den kan serveres som en middag eller skjæres i skiver og være en rett til koldtbordet.
Ingredienser:
- 700 g ytrefilet av okse / mørbrad
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Olivenolje (steking)
Se våre kokketips for å steke den «perfekte indrefileten»
Slik gjør du:
- La roastbiffen ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før den stekes.
- Gjør klar en ildfast form med olivenolje, og forvarm en ovnen på 125 grader.
- Smør biffen med salt og pepper på begge sider av kjøttet.
- Stek roastbiffen i en stekepanne med olje til den får en fin stekeskorpe på hver side.
- Når biffen har fått en stekeskorpe legges kjøttet over i den ildfaste formen. Sett et steketermometer i kjøttet og stek i oven til biffen får en kjernetemperatur på 55-60 grader (lite stekt), 60-65 grader er kjøttet blitt rosa.
- Ta ut kjøttet og la det hvile i ca 20 minutter før servering slik at kjøttsaften blir vel bevart i kjøttet.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no