VILTGRYTE
50 min
En kraftfull gryte med deilige smaker. Bruk det viltkjøttet du ønsker med tradisjonelle rotgrønnsaker. Smak gryterett på sitt beste!
Ingredienser:
- 500 g elg/hjort/rein, mørt kjøtt
- 5 sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk , finhakket
- 4 gulrøtter, hakket i tynne skiver
- 100 g champinjong, fjernet stilk og hakket i terninger
- 1 persillerot, finhakket
- 1 ts salt
- 3 dl viltkraft / oksekraft
Slik gjør du:
- Skjær kjøttet i terninger og stek terningene i en smurt stekepannen med olje, champinjong, persille, løk og hvitløk.
- Kok opp en kjele med viltkraften/ oksekraften.
- Tilsett alle ingrediensene fra pannen i gryta og la dette trekke i ca 40 minutter på svak varme.
- Server med gjerne tyttebær og urter.
Se våre kokketips for å steke den «perfekte indrefileten»
Anbefalte retter

Kyllinggryte med chili
En ordentlig spicy kyllinggryte på meksikansk vis. Tilsett chili hvis du ønsker den ekstra hot. Gryten egner seg perfekt for gjester og piffer opp en vanlig middag.

Fiskegryte
Fiskegryte er en sunn middag som lager seg selv. Fisk og grønnsaker gir kroppen viktige næringsstoffer og er derfor viktige byggestener for et sunnere kosthold.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no