Wiener schnitzel
15 min
Den østerriske nasjonalretten Wiener schnitzel er svinekjøtt rullet inn med kavring og mel som stekes i pannen. Schnitzelen blir crispy etter steking og er full av gode smaker.
Ingredienser 2 personer:
- Olivenolje/rapsolje (steking)
- 2 svinefileter
- 2 ss havremel
- 1 egg
- Strøkavring
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Pisk egg med salt og pepper i en skål. Strøkavringen og melet heller du over i to andre skåler, slik at det er tre skåler totalt.
- Varm opp en stekepanne med oljen på middels høy varme.
- Rull svinefiletene først i melet, pensle så med egget og rull de til slutt i strøkavringen.
- Stek wienersnitzlene i pannen til de får en gyldenbrun skorpe på begge sider.
Anbefalte retter

Kyllingsnitzel
Hjemmelagde saftige kyllingsnitzler med sprø skorpe, som kan nytes alene med ovnsbakte grønnsaker eller brukes i hamburger. Spis en sunn lunsj eller middag med mindre kalorier som smaker fantastisk!

Lapskaus
Lapskausen kan regnes som en norsk tradisjonsrett. Lages på de norske rotfruktene med storfekjøtt og er perfekt å servere til gjester, eller en ekstra god middag.

Dansk ribbenstek
Danskene er flinke på mat og deres juleribbe har fort blitt en favoritt også her til lands. Prøv en saftig og renskåret juleskinke sammen med ovnsbakte grønnsaker. Vi kan garantere at dette faller i smak!
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no