Wiener schnitzel
15 min
Den østerriske nasjonalretten Wiener schnitzel er svinekjøtt rullet inn med kavring og mel som stekes i pannen. Schnitzelen blir crispy etter steking og er full av gode smaker.
Ingredienser 2 personer:
- Olivenolje/rapsolje (steking)
- 2 svinefileter
- 2 ss havremel
- 1 egg
- Strøkavring
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Pisk egg med salt og pepper i en skål. Strøkavringen og melet heller du over i to andre skåler, slik at det er tre skåler totalt.
- Varm opp en stekepanne med oljen på middels høy varme.
- Rull svinefiletene først i melet, pensle så med egget og rull de til slutt i strøkavringen.
- Stek wienersnitzlene i pannen til de får en gyldenbrun skorpe på begge sider.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no