Spaghetti Bolognese
15 min
Bolognese er en klassisk italiensk kjøttbasert saus. Sammen med pasta har dette blitt en favoritt i mange norske hjem, også blant de yngste. Dette er en enkel og smakfull rett som er en sikker vinner i en travel hverdag.
Ingredienser 2 personer:
- 150 g fullkornspasta
- 1 ss olivenolje
- Olivenolje/rapsolje (steking)
- 200 g karbonadedeig
- 1 Løk
- 2 hvitløkfedd
- Gulrot
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ss tomatpure
- 1 ss oregano
- 1 dl vann
- Parmesan
- 3 ss soltrørkede tomater
Slik gjør du:
- Kok opp pastaen etter anvisningen på pakken sammen med 1 ss olivenolje og en klype salt i vannet.
- Varm opp en stekepannen på middels høy varme. Ha i kjøttdeigen, løk, hvitløk og gulroten.
- Når kjøttdeigen er gjennomstekt tilsettes vann med tomatpure, oregano og hakkede tomater. Rør dette godt sammen til vannet har trukket inn i kjøttdeigen.
- Legg pastaen over på et serveringsfat og hell over med kjøttblandingen.
- Riv parmesan over spaghettien og avslutt med å drysse soltørkede tomater over.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no