Blomkålsuppe
25 min
Blomkålsuppen føier seg inn i gruppen av de norske tradisjonssuppene og er full av gode smaker. Den er enkel og lettvint å lage og med de naturlige råvarene fremmer man de ekstra gode smakene.
Ingredienser:
- Olivenolje (steking)
- 1 løk, skrellet og finhakket
- 1 hvitløksfedd
- 7 dl kyllingkraft
- 2 blomkål, finrevet
- 3 dl lettmelk
- 1 klype salt og pepper
- Muskat, revet etter smak
- 2 vårløk i tynne skiver
Slik gjør du:
- Varm opp olje i en kjele og tilsett løken. Surr den i oljen til den blir myk og blank.
- Tilsett kyllingkraften og blomkålen i kjelen.
- La dette koke opp i ca. 15 minutter med lokk.
- Hell deretter lettmelken i suppen og rør godt rundt.
- Bruk stavmikser og jevn ut blomkålen.
- Tilsett vårløken i suppen og la den trekke på middels svak varme i ca. 2 minutter.
- Smak til med salt, pepper, muskat og server.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no