Blomkålsuppe
25 min
Blomkålsuppen føier seg inn i gruppen av de norske tradisjonssuppene og er full av gode smaker. Den er enkel og lettvint å lage og med de naturlige råvarene fremmer man de ekstra gode smakene.
Ingredienser:
- Olivenolje (steking)
- 1 løk, skrellet og finhakket
- 1 hvitløksfedd
- 7 dl kyllingkraft
- 2 blomkål, finrevet
- 3 dl lettmelk
- 1 klype salt og pepper
- Muskat, revet etter smak
- 2 vårløk i tynne skiver
Slik gjør du:
- Varm opp olje i en kjele og tilsett løken. Surr den i oljen til den blir myk og blank.
- Tilsett kyllingkraften og blomkålen i kjelen.
- La dette koke opp i ca. 15 minutter med lokk.
- Hell deretter lettmelken i suppen og rør godt rundt.
- Bruk stavmikser og jevn ut blomkålen.
- Tilsett vårløken i suppen og la den trekke på middels svak varme i ca. 2 minutter.
- Smak til med salt, pepper, muskat og server.
Anbefalte retter

Tomatsuppe
Tomatsuppen har blitt en favoritt blant nordmenn. Lag den fra bunnen og smak forskjellen! Kombiner suppen med kokte egg og nyt den som en enkel lunsj eller middag.

Løksuppe
Den franske løksuppen som varmer på kalde dager og er en delikatesse i hverdagen. De mange helseeffektene til løk gjør suppen rik på viktige næringsstoffer for kroppen.

Italiensk pastasuppe
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no