Tomatsuppe
20min
Tomatsuppen har blitt en favoritt blant nordmenn. Lag den fra bunnen av og smak forskjellen! Kombiner suppen med kokte egg og nyt den som en enkel lunsj eller middag.
Ingredienser:
- Olivenolje (steking)
- 1 sjalottløk finhakket
- 2 fedd hvitløk
- 2 1/2 ss med tomatpure
- 2 bokser hakkede tomater
- 7 dl Oksekraft /eller 2 buljongterninger (okse)
- 2 ss hakket basilikum
- Smak til med salt og pepper
Forslag tilbehør
- 2 egg
Slik gjør du:
- Tilsett olje i en kjele og deretter løken. Surr løken i olje til den blir myk og blank.
- Tilsett tomatpuréen som skal surre med løken i ca 3-4 minutter.
- Ha i de hakkede tomatene, sammen med oksekraften og kok dette 5-10 minutter.
- Tilsett basilikumen og bruk stavmikser for å blande dette sammen.
- La suppen stå på svak varme mens du smaker til med salt og pepper.
- Kok opp eggene, skjær de i skiver og legg skivene på en egen skål som tilbehør før servering.
Anbefalte retter
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no