Bakt søtpotet
45 min
Den innbakte søtpoteten er et sunt tilbehør til maten, eller kan spises som en liten rett i seg selv. Full av viktige næringsstoffer og smaker fantastisk.
Ingredienser:
(2 personer)
- 1 søtpotet
- ¼ rødløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 egg
- 4 skiver spekeskinke i terninger
- En klype havsalt
- Revet ost
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Pakk søtpotetene i sølvfolie og bak de i ovnen i 30 minutter/ eller mikrobak i 8minutter i en mikrobølgeovn (varierer på størrelsen på poteten).
- Pisk sammen egg, havsalt, rødløk, hvitløk og spekeskinke
- Del de bakte søtpotetene i to, skrap ut innholdet med en skje og bland dette inn sammen med dressingen. Pass på at skallet på poteten er intakt.
- Spe eggblandingen tilbake over i de hule søtpotetene og strø over med revet ost.
- Gratiner i ovnen til osten smelter (ca 10 minutter)
Anbefalte retter

Søtpotetchips
Crispy søtpotetchips er en sunnere snacks til helgen! Du lager de enkelt selv og chipsene gjør at det blir enda enklere å spise både sunt og godt.

Søtpotetsuppe
Søtpotet kan brukes til veldig mye forskjellig, blant annet denne herlige og smakfulle suppen. Unn deg en varm og fersk suppe fylt med viktige næringstoffer.

Søtpotet i båter
Søtpotet i båter egner seg godt som tilbehør for mange retter. Rotgrønnsaken er sunn og full av viktige næringsstoffer for kroppen. Kjempe godt som tilbehør, men kan også nytes alene som snacks.
Våre kategorier
Søk blant våre oppskrifter og artikler
Har du sunne oppskrifter?
Tips sunt og godt:
E-post:
kontakt@suntoggodt.no